Psihosomatska DELAVNICA

Preprečimo izgorelost

s 4 stebri preprečevanja izgorelosti

Posledice izgorelosti

Kronična utrujenost

Do izgorelosti ne pride čez noč, ampak se z meseci oz. leti stopnjuje. Sočasno tudi vedno težje držimo visok nivo energije in postajamo vedno bolj utrujeni. Sčasoma nam ne pomaga niti dober spanec, vikend, ali kava. To pa občutimo, kot da se tempo življenja dviguje hitreje, kot ga lahko mi dohajamo.

Težave z zdravjem

Ne ustavi se zgolj pri utrujenosti. Zaradi izgorelosti nam začne vedno bolj pešati naše zdravje. Bolečine v želodcu, grlu in prebavilih so pogosto eni od začetnih znakov izgorelosti, kasneje pa se lahko začnejo kopičiti tudi različni začetni znaki resnejših nevroloških obolenj.

Upad motivacije

Motivacija je ena izmed prvih žrtev izgorelosti. Zaradi pomanjkanja energije in občutka ujetosti v nam neljube življenjske situacije(služba, odnosi, finance,…) nam začne vedno bolj pešati volja do dela. Začnemo se otepati odgovornosti in živeti po liniji najmanjšega odpora, kar nas vodi v razočaranje, slabo vest in obup.

Izguba kadra

Dober kader je najpomembnejši element podjetja, zaradi česar si ne moremo privoščiti da ga izgubljamo po nepotrebnem. Preobremenjenost, toksični odnosi in nerazumevanje so večinski razlog za menjavo službe, hkrati pa vodijo tudi v izgorelost. V “quiet quitting” časih je ključno, da pravočasno izobrazimo svoj kader in jim damo orodja, ki jih potrebujejo za premostitev teh izzivov.

Bolniške odsotnosti

Izgorelost oslabi imunski sistem, kar vodi do večje ranljivosti za virusne in bakterijske okužbe. Kolektivno to vidimo skozi povečano število bolniških odsotnostih, ki velikokrat sovpadajo s padcem motivacije, ali preobremenjenostjo zaposlenih.

Manjša produktivnost

Za visoko produktivnost potrebujemo motivacijo, voljo, energijo in fokus, ki so ene izmed prvih žrtev izgorelosti. Navzven to izgleda kot pomanjkanje interesa, ali lenoba zaposlenih, vzrok pa se pogosto skriva v izgorelosti, ki nam dobesedno zamegli um s tesnobo in pomanjkanjem energije.

Preprečite izgorelost z delavnico

Dovolj je teorije, čas je za prakso! Verjetno ste na temo izgorelosti prebrali že marsikateri članek ali knjigo, se udeležili kakšnega izobraževanja, a imate v podjetju še vedno težave z zgoraj naštetimi posledicami izgorelosti… Teorija pri spreminjanju nivoja zavesti ni dovolj, saj za to potrebujemo transformacijsko izkušnjo.

Na odlični lokaciji v okrilju narave v Bohinju izvajamo transformacijske delavnice za podjetja in njihov ključen kader. Skozi psihosomatske prakse in prodorne diskusije udeležence postavimo v situacije, ki jih izzovejo in omogočijo na svet pogledati drugače. Po naših delavnicah, se v svoj vsakdan vrnejo opremljeni z vsemi orodji in razumevanjem, ki ga potrebujejo za življenje polno energije in motivacije!

4 stebri preprečevanja izgorelosti

Energijski management

Dvig zavedanja pomembnosti in vpliva naše energije na našo motivacijo, storilnost, zdravje in odnose

Avtentično delovanje

Zmanjšanje notranjih frikcij

Poslušanje telesa

Dvig zavedanja sporočilnosti čustev, anksioznosti in pravočasno prepoznavanje začetnih simptomov izgorelosti

]

Postavljanje osebnih mej

Osebne in službene meje, »work-life balance«

Delavnica poteka na čudoviti lokaciji

Prenovljeni Hotel Bohinj združuje alpski stil, pridih kulturne dediščine in mladostni duh. Hotel se nahaja v Ribčevem Lazu ob Bohinjskem jezeru in je idealna lokacija za izvedbo delavnice, s svojo lego na majhni vzpetini pa hkrati predstavlja intimen in umirjen ambient.

Hotel je popolnoma prenovljen in ponuja 69 sodobno opremljenih sob z dih jemajočimi pogledi na jezero in okoliške gore, restavracijo, kmečko sobo, wellness, konferenčno sobo in prostoren vrt s kuriščem za druženje.

Hotel Bohinj

Iz vrveža v mir

Kljub temu, da nas čaka kar nekaj dela, bomo izvajali aktivnosti, s katerimi bomo napolnili svoje baterije in naredili “reset”, ki nam bo v tempu današnjega življenja prišel še kako prav.

Delavnice se bodo odvijale v zasebnosti hotela in njegove okolice, poskrbljeno je pa tudi za udobne nastanitve in vrhunsko kulinariko.

 

bohinj soba
bohinj soba

Iz vrveža v mir

Kljub temu, da nas čaka kar nekaj dela, bomo izvajali aktivnosti, s katerimi bomo napolnili svoje baterije in naredili “reset”, ki nam bo v tempu današnjega življenja prišel še kako prav.

Delavnice se bodo odvijale v zasebnosti hotela in njegove okolice, poskrbljeno je pa tudi za udobne nastanitve in vrhunsko kulinariko.

 

Pod vodstvom strokovnjakov

Delavnico vodita Rok in Matic, strokovnjaka s področja osebnostne rasti in psihosomatike. Skupaj boste v varnem okolju premagovali svoje omejitve in se osvobodili omejujočih prepričanj, ki vas najbolj držijo nazaj.

S skrbno kreiranim programom boste v treh dneh dvignili svoj nivo zavesti in pridobili orodja za vsakodnevno soočanje s stresom in preprečevanje izgorelosti.

Rok
Rok Čož

Osebnostni in poslovni coach

Rok je zaradi teže svojih ambicij, neavtentičnosti in slabega energijskega managementa izgorelost izkusil na lastni koži in po težkem boju je s pomočjo filozofije, različnih psiholoških in duhovnih tehnik priplezal iz brezna bolečin in tesnobe. V tem je našel svojo strast in postal pionir na področju raziskovanja ega in življenjskih zakonitosti. Po tem ko je rešil svoje težave, zdaj z deljenjem preverjenih in učinkovitih praks pomaga drugim pri odpravljanju in preprečevanju izgorelosti.

MAtic
Matic Mravljak

Strokovnjak psihosomatike

Lastne kronične bolečine so ga vodile do študija kineziologije znotraj katerega je spoznal omejenost te vede in je področje združil z raziskovanjem nevrokinetike, manualnih terapevtskih tehnik, gibalnih tehnik (pilates, joga, qi-gong in somatika) ter dihalnih tehnik. Celosten pristop do človeka je kvalitetno implementiral skozi večletno prakso s katero danes pomaga ljudem po hujših poškodbah in stanjih od katerih moderna medicina dvigne roke. V večletni karieri je skozi njegovo prakso prešlo kar nekaj svetovno elitnih športnikov, ki brez Matičeve pomoči niso zmogli premostiti krize v kateri so se znašli.

Trajni učinki delavnice

Manjše število bolniških odsotnosti

Manjša fluktuacija ključnega kadra

Višja motivacija za delo

Sprotno in lažje reševanje frikcij znotraj ekipe

Večja mentalna vzdržljivost in lažji vklop v stanje flowa med delom

Poskrbite za svojo ekipo

Vsako delavnico prilagodimo naročniku in poskrbimo za vrhunsko personalizirano izkušnjo.

Pokličite nas, ali pa nam kar pošljite povpraševanje na spodnje kontakte:

031 712 750

info@naslednjikorak.si

Ali pa si rezervirajte 30 minutni videoklic:

Mnenja strank

"Pri Maticu sem dobil zelo veliko novih informacij, pogledov na šport in življenje, kar mi je v najtežjih trenutkih pomagalo se dvigniti na vrhunski nivo. Predvsem me je znal v določenem trenutku usmerit v pravo smer, razjasnil mi je zakonitosti telesa in njegovo povezanost z umom, kar sedaj s pridom uporabljam."

Timi Zajc

"Počutim se kot da mi je življenje ponudilo tisti biser novega začetka. Predvsem, da se imam rada, se razumem. Hvala ti Rok, da si mi pomagal najti pot nazaj, kjer je ravnotežje."

Mirjam Kunaver Dekleva

"Rokova energija in ton glasu sprosti in motivira. Skupaj z njegovo pomočjo imam občutek, da postajam samozavestnejši in samodiscipliniran ter, da znam odreagirati v različnih situacijah, katere pridejo v tem stresnem in hitrem življenju v kateremu živimo."

Rok D.

Želiš na svoj

e-mail prejemati moje nove vsebine?

Uspešno ste se prijavili na naš novičnik.