pisarna2

Kaj je Coaching?

Coaching je vrsta osebnega in poslovnega svetovanja, kjer z učenjem in implementiranjem novih navad in vedenj  izboljšamo kakovost našega življenja.

Vsak od nas ima svoj pogled na svet. Vsi smo omejeni z lastno perspektivo in svojim sistemom prepričanj, zaradi česar težko pridemo do rešitev, ki segajo izven naših lastnih izkušenj. Pri tem nam lahko pomaga coach, ki ni čustveno vpleten v našo situacijo in nam lahko neobremenjeno predstavi učinkovite rešitve.

Je coaching zame?

Naslednji korak je unikatna coaching praksa, ki združuje področja psihologije, filozofije in spiritualnosti in tako na človeka gleda celostno ter mu ne postavlja diagnoz, ampak pomaga najti pot do rešitev.

Če niste popolnoma zadovoljni z vsemi področji svojega življenja, imate še vedno prostor za izboljšavo. Če ste nezadovoljni s svojim počutjem, če niste zadovoljni s svojim telesom, če menite, da vaša kariera ni tam, kjer ste pričakovali da bo, če se počutite kot ujetnik v svojem življenju, trpite zaradi odnosov z vašimi bližnjimi, ali sodelavci, potem je coaching najboljši način za odpravo teh težav.

 

Če bi lahko vse naredili sami, zakaj tega že niste storili?

lokacija
coach rok

Kako izgleda Coaching pri nas?

Coaching izvaja Rok, ki je pionir na področju raziskovanja sreče in stresa, avtor knjige Naslednji korak: Pot do boljšega življenja, ter strokovnjak s področja modernega vodenja ekip.

S svojim razumljivim in sočutnim pristopom posameznikom in parom pomaga da uspevajo tam, kjer jih zadržujejo konflikti, ljubosumje, nerazumevanje, negotovost, slabo počutje, nizka samozavest in strah. Podjetja pa se lahko nanj obrnejo za nadgrajevanje vodstvenih kompetenc svojih ključnih zaposlenih, z namenom da izboljšajo njihovo delovno uspešnost in jim pomagajo ustvariti bolj zdravo in produktivno delovno okolje.

Coaching lahko izvajamo preko spleta iz varnosti svojega doma, ali pa se oglasite pri nas na Zaloški 145.

Prvi spoznavni klic je brezplačen.

Mnenja strank

Z delom na sebi sem začela od korone dalje, brala sem razne knjige in opazila da se vrtim na eni in isti točki z veliko znanjem teorije ne pa tudi prakse. Zato sem ugotovila, da potrebujem nekoga ki mi pokaže pot kako iz tega ven. Naletela sem na Roka s katerim delava že pol leta na samopodobi, postavljanja mej. odločnosti….in še veliko drugega. Kar se vidi tudi na rezultatu. Več imam moči in ni me strah povedati svojega mnenja, ne da bi zaznala občutek krivde.

Jasmina Ortar

Roka sem zasledil na družbenem omrežju TikTok, kjer mi je padel v oči s svojo energijo in iskrenostjo.

Po kar nekaj časa obotavljanja, sem zbral pogum in mu napisal sporočilo. V tistem času sem se razšel s punco in sem čutil, da bi mi lahko Rok pri tem pomagal. Na začetnih srečanjih sem bil zadržan in redkobeseden, vendar me Rokova energija in ton glasu sprosti in motivira.

Skupaj z njegovo pomočjo imam občutek, da postajam samozavestnejši in samodiscipliniran ter, da znam odreagirati v različnih situacijah, katere pridejo v tem stresnem in hitrem življenju v kateremu živimo.

Rok Detela

Moja življenjska pot je bila v zadnjih sedmih letih polna zahtevnih preizkušenj. Po osemnajstih letih sem se razšla s partnerjem in začela graditi življenje na novo. Drugače. Samostojno v vseh ozirih. V začetku je seveda bilo težko imela pa sem močno voljo in vero, da mi bo uspelo. Preko dvajset let sem že delala na osebni rasti, seveda zmorem. Pa nam življenje vedno ponudi vprašaj in preizkušnje do kje in koliko. Naredim korake malo naprej in malo nazaj. Zahtevna služba, moje zdravstveno stanje in zlomljeno srce pa je naredilo rob, ko sem si morala priznat, da nekje ne gre in ja, v resnici sem spoznala, da sem se zlomila. Prav ta resnica do sebe me je pripeljala do Roka, ki je pokazal resnico meni nazaj. Vendar tako, da sem vstala in počasi razpiram krila. Moje razumevanje čustev je bilo izkrivljeno. Imela sem občutek, da je jeza nekaj, ker nisem dober človek. Saj dober in močen človek pa to že ne dela. Rok je bil in je tista spodbuda, ko mi je pokazal, da je jeza čustvo, ki nas ni prišlo kaznovati, ampak nekaj pokazat. Ko sem odkrila z Rokovo pomočjo, da se v jezi skriva nemoč je bila zame to odrešitev in nov začetek. Ni bilo več občutka, da sem izgubila del življenja. Nehala sem se obsojati.

Seveda je za vse potrebno aktivno delo. Vsakič po coachingu so bile domače naloge. Brez tega ne gre in ni sprememb. Tudi ne morem samo prebrati njegovo knjigo ali pa poslušati tečaj, da me malo navdihne ter misliti, da je dovolj. Vse kar mi je bil prej izziv in nisem znala sama sem se z Rokom pogovorila in dobila usmeritev kje, kako praktično na določenem izzivu delati in izvajati.

Počutim se kot da mi je življenje ponudilo tisti biser novega začetka. Predvsem, da se imam rada, se razumem. Hvala ti Rok, da si mi pomagal najti pot nazaj, kjer je ravnotežje.

Mirjam Kunaver Dekleva

Imel sem želje in hrepenel sem po življenju, ki ga nikoli nisem upal živeti. Vem, da nisem edini, ki vidi svet v boljši luči, kot je trenutno. Strmim k preobrazbi sveta, ampak nisem imel toliko moči, da bi najprej preobrazil sebe. Ko sem se odločil narediti prve korake k pozitivni spremembi sem začel delati na osebni rasti, ki ni le teoretična. Naredil sem napredek in nekako upal, da bom postopoma le prišel do trenutka, ko bom začel realizirati svoje sanje. Nakar sem trčil ob zid zgrajen iz pričakovanj in miselnih omejitev in nekako mi je bilo težko narediti odločilni premik naprej, ker enostavno nisem vedel, kje začeti. Tako sem na srečo poskusil najti pomoč pri drugih (ja, tudi to je v redu) in tako našel Roka.
Rok mi je pomagal s svojim znanjem predstaviti drugačne pristope, pomagal mi je začrtati nove poti in tako pripomogel k temu, da sem imel na voljo nove smernice, ki sem jih lahko izbral. Zavedal sem se, da je moj napredek odvisen od mojega dela in zato sem se trudil, sledil Rokovim nasvetom in tako dosegal odločilne korake, s katerimi sem prestopil mnoge zidove in verjamem, da mnoge še bom. Obstaja možnost, da bi mi lahko uspelo tudi brez Roka, ampak ne bi vzelo le mesecev, temveč leta. Meni je pri 24-ih letih čas postal zelo dragocen in doprinos k počutju in odnosu, ki sem ga uspel zgraditi do sebe v tem času mi je postavilo življenje na nov nivo ljubezni, ki še ga nisem poznal.
Rok ne dela čudežev, je pa eden največjih blagoslovov v mojem življenju.
Če si nekdo, ki verjameš, da je tvoje življenje več, kot ta verzija tebe, ki trenutno bije. Najdi moč v sebi in Rok ti lahko pomaga narediti naslednji korak.

Urban Pfeiler

Rokove videe sem videl na socialnem omrežju zato sem se iz radovednosti prijavil na par seans. Všeč mi je ker ni samo en novodobni coach, ki je prebral par knjig, ampak je napisal nekaj svojega in izhaja iz sebe in iz svojih izkušenj. Dopade se mi njegov pristop ker je zelo empatičen do ljudi.

Oskar Milutinovic

Rezerviraj si svoj brezplačni klic

Želiš na svoj

e-mail prejeti moj naslednji blog?

Uspešno ste se prijavili na naše blog zapise.