Izobraževanja za osebno asistenco

Izobraževanje v živo ali preko spleta

VSE NA ENEM MESTU

Zakaj izbrati nas?

Personalizirana predavanja

Izobraževanje oblikujemo za vsak zavod posebej. Na voljo je obvezno usposabljanje za osebne asistente in uporabnike ter nadaljevalna izobraževanja z zelo zanimivimi in uporabnimi temami.

Ciljno usmerjena izobraževanja

Naš namen je, da od izobraževanj vsak udeleženec odnese znanja in razumevanje, s pomočjo katerega bo skozi celo življenje lažje upravljal s stresom in si za vedno izboljšal kakovost življenja.

Odprta diskusija

Pogovarjali se bomo o tematikah, ki jih bežno že vsi poznamo, a jih v veliki meri popolnoma ne razumemo. Po koncu glavnega dela izobraževanj poteka odprta diskusija, kjer lahko vsak udeleženec zastavi vprašanja, ki jih zanimajo.

Izobraževanje v živo

Zaradi sprostitve ukrepov nudimo zdaj tudi izobraževanja v živo!

Na voljo imamo kar nekaj zelo zanimivih in aktualnih tematik za obvezno in nadaljevalno izobraževanje, ki jih lahko najdete spodaj.

izobraževanje
delavnica
Rok Čož webinar

Izobraževanje v udobju lastnega doma

Izobraževanje lahko zaradi trenutnih okoliščin poteka tudi preko spleta, a bo vseeno obdržalo osebno noto, saj bo vključevalo tudi odprto diskusijo o težavah s katerimi se soočamo vsi. Poleg osnovnega izobraževanja pa bo za vse, ki bodo želeli svoje znanje nadgraditi, na voljo še nadaljevalni tečaj upravljanja stresa. 

Popolnoma varno

Personalizirano

Aktualno!

Izobraževanje v udobju lastnega doma

Izobraževanje lahko zaradi trenutnih okoliščin poteka tudi preko spleta, a bo vseeno obdržalo osebno noto, saj bo vključevalo tudi odprto diskusijo o težavah s katerimi se soočamo vsi. Poleg osnovnega izobraževanja pa bo za vse, ki bodo želeli svoje znanje nadgraditi, na voljo še nadaljevalni tečaj upravljanja stresa.

Popolnoma varno

Personalizirano

Aktualno!

Komunikacija med uporabnikom in asistentom

S pomočjo izobraževanj zgradite boljši medsebojni odnos

Komunikacija med uporabnikom in asistentom lahko poteka gladko, lahko pa prihaja do konstantnih konfliktov, ki večkrat vodijo v stresno delovno okolje in slabe odnose.

Eden od glavnih ciljev izobraževanja je izboljšava komunikacije med uporabnikom in asistentom. S pomočjo praktičnih primerov se na izobraževanjih naučimo reševati konflikte in uravnavati stres, kar posledično vodi tudi do okrepitve imunskega sistema in zmanjšanje možnosti okužb.

 

invalid prečka cesto

Kaj vse pokrivamo?

Osnovno usposabljanje za osebne asistente

Izobraževanje zajema:

 

  • Pravni del
  • Socialni del
  • Varstvo pri delu (Reševanje preko spleta)

Cena osnovnega usposabljanja: 85€ + 30€(varstvo pri delu) na udeleženca

Nadaljevalna izobraževanja osebnih asistentov

Tematike med katerimi lahko izbirate:

Soočanje s stresom in utrditev imunskega sistema

Na predavanju spoznamo osnove delovanja našega imunskega sistema in kako ga lahko z boljšim uravnavanjem stresa okrepimo. Predavanje zajema 2 urno spoznavanje človeškega uma in pri udeležencih izobraževanja pusti trajen vtis. Cilj te tematike je boljša funkcionalnost na delovnem mestu in v svojem vsakdanjem življenju.

Predavatelj: Rok Čož, avtor knjige Naslednji korak

Premagovanje strahov in grajenje samozavesti

Skupaj se poglobimo v spoznavanje strahu. Kaj strah v resnici je, kako nam služi in kako nas ovira, predvsem pa se naučimo z našimi strahovi soočati. S premagovanjem strahov se naučimo tudi graditi pogum in samozavest.

Predavatelj: Rok Čož, avtor knjige Naslednji korak

Promocija zdravja na delovnem mestu

V teh časih je skrb za naše zdravje ključnega pomena. Na delovnem mestu lahko z nepravilnimi gibi ali držo, povsem po nepotrebnem poškodujemo svojo hrbtenico ali sklepe. Da se temu izognemo smo za vas pripravili naslednje delavnice:
• Ergonomija delovnega prostora,
• Premagajmo sedeč način dela z aktivnimi odmori,
• Prikaz in razlaga vaj za zmanjšanje bolečin v križu.

Predavateljica: Katja Plaskan, magistrica kineziologije

Učinkovita komunikacija in reševanje konfliktov

Na praktičnih primerih spoznamo napake, ki jih delamo v komunikaciji. Na tem predavanju se naučimo asertivno komunicirati in skupaj odkrijemo, da lahko z nekaj enostavnimi spoznanji vedno pridemo do rešitev. Če večkrat gasite nepotrebne konflikte med uporabniki in asistenti, je ta tematika idealna za vas.

Predavatelj: Rok Čož, avtor knjige Naslednji korak

Zdravstvena nega & pravilno rokovanje z invalidi

Skupaj s profesionalnimi terapevti na praktičnih primerih pokažemo pravilno rokovanje z invalidnimi uporabniki. Terapevtski položaji v postelji, rokovanje z uporabnikom, tehnike premeščanja, osnove razgibalne tehnike, varovanje zdravja osebnih asistentov, vaje za krepitev mišic trupa ter vse vsebine vezane na izvedbo zdravstvene nege (izvedba osebne higiene v postelji in/ali z uporabo pripomočkov v kopalnici, oblačenje, slačenje, nega las, nega nohtov, ustna higiena, pregled nad vitalnimi znaki, posebnosti nege pri posameznih bolezenskih stanjih, prepoznave urgentnih stanj,…)

Predavatelja: Diplomiran fizioterapevt in
diplomirana medicinska sestra

Za ceno pošljite povpraševanje na info@naslednjikorak.si. Povpraševanje naj vključuje število udeležencev izobraževanja in izbrane tematike.

Izkušnje udeležencev izobraževanj

Izpisi iz priporočil

“V svojih 15ih letih dela z invalidi sem se udeležila marsikaterega izobraževanja, a nikoli še nisem od nobenega toliko odnesla. Izobraževanje mi je spremenilo pogled na delo in zdaj veliko boljše razumem svoje zaposlene. Reševanje konfliktov mi je z na novo pridobljenim znanjem velliko lažje in se ga ne izogibam več.”

Mojca Burger

Lastnica zavoda

“Z mojim uporabnikom sva skupaj sodelovala na obeh izobraževanjih in se od takrat veliko lažje pogovarjava, saj en drugega boljše razumeva. Delo je zdaj veliko manj stresno, saj vse napetosti sproti razrešiva.”

Jana Marković

Asistentka

“Najbolj mi je bilo všeč to, da je bilo izobraževanje zelo življenjsko in polno praktičnih primerov.”

Tadej

Asistent

Kje nas lahko najdete?

Locirani smo v Ljubljani, oziroma nekaj klikov stran od vas. V teh časih ne rabimo več izgubljati časa ali denarja s prevozom do dvoran, kjer izvajamo izobraževanja, ampak jih lahko izvedemo kar pri vas doma. Preko spleta seveda 🙂

Ljubljana

Pošljite nam povpraševanje

Osebni podatki

Ali pa nas kar pokličite!

(+386) 31 712 750

Želiš na svoj

e-mail prejeti moj naslednji blog?

Uspešno ste se prijavili na naše blog zapise.