Rokov blog

Blog z življenjskimi temami

Živjo!

Zelo me veseli, da vas zanima osebnostna rast in tematike o katerih se le redko pogovarjamo, a bi se morali veliko več.

Samo z deljenjem medsebojnih izkušenj lahko vidimo, da stres, anksioznost, nizka samopodoba, strah pred neuspehom, pomanjkanje motivacije in nezadovoljstvo nad svojim življenjem niso stvari, ki jih doživljamo samo mi, ampak jih vsi.

Na svojem blogu z vami delim svoje izkušnje ter kako lahko s pomočjo praktične psihologije premagamo svoje strahove, ego, stres in komplekse, ki nas držijo nazaj, ter nam znižujejo kakovost življenja.

Rok Čož

 

Članki o osebnostni rasti

Empatija in apatija v ravnovesju

Avtor: Rok Čož

Zagotovo ste že slišali, da v poslu ni prostora za čustva”. To je bil zelo dolgo zelo popularen stavek, ki so ga zelo velikokrat izrekli “kaktusi”, kot izgovor za svojo železno masko. Preberi si več o pomembnosti empatije in kako tudi apatija včasih pride prav.

Balans med trudom in udobjem

Avtor: Rok Čož

Kako pogosto moram stopiti iz cone udobja? V članku si lahko preberete zakaj je nevarno udobje enačiti s srečo in zakaj nas ego usmerja k lenobi namesto k trudu.

Kako najti svoje ravnovesje?

Avtor: Rok Čož

Kadar najdemo svoje ravnovesje, hodimo zvečer spat utrujeni in ponosni na svoj napredek, zjutraj pa se zbujamo polni elana in energije. Kako priti do tega pa si lahko prebereš v tem članku.

Čustvena inteligenca in njena pomembnost

Avtor: Rok Čož

V medijih in socialnih omrežjih vedno pogosteje prebiramo o pomembnosti čustvene inteligence v poslovnem svetu. Ljudje, ki imajo visoko razvito čustveno inteligenco, so v stiku s svojimi čustvi, jih lažje izražajo in so funkcionalnejši člen družbe, kot tisti, ki čustvene inteligence ne razvijajo.

Kdo je glavni krivec za moj stres?

Avtor: Rok Čož

V tem članku se poglobimo v stres malo drugače. Kako se različni koncepti stresa, časa in strahu med seboj povezujejo, sem vse prikazal tudi na enostavnih miselnih vzorcih. To je razumevanje, ki ga za boljše funkcioniranje potrebujemo vsi.

Vrednote so ključ do sreče in uspeha

Avtor: Rok Čož

Na socialnih omrežjih lahko o vrednotah vsak dan prebiramo nove objave. Pa lahko rečemo, da resnično razumemo kakšno vlogo igrajo vrednote v našem življenju?

8 razlogov zakaj se iskrenost vedno splača

Avtor: Rok Čož

Zakaj je nujno, da vedno govorimo resnico? Kakšno vlogo ima iskrenost pri naši samopodobi in odnosih? Kakšne efekte ima iskrenost in katere so pasti laži v katere se največkrat ujamemo? V tem članku gremo v globino. 

Strah pred neuspehom

Avtor: Rok Čož

V tem članku si pogledamo: Kako zelo nas ovira strah pred neuspehom? Zakaj se tako bojimo neuspeha? Kaj nam lahko pomaga pri premagovanju tega strahu?

Ti odlašanje povzroča težave?

Avtor: Rok Čož

V tem članku sem predstavil odlašanje na jutri in recept, ki vključuje enostavne trike, ki nam bodo pomagali opraviti naloge, ki se jih najbolj izogibamo.

Kako postanem avtentični vodja?

Avtor: Rok Čož

V tem članku sem poleg opisa avtentičnega vodenja napisal tudi kratek vodič, kako postati pravi avtentični vodja. Avtentični vodja lahko postane vsak, če si to resnično želi in za začetek je vse kar potrebujemo želja in močna volja.

Kako se lahko z dogovori izognemo razočaranju?

Avtor: Rok Čož

Marsikateri rek govori o tem, da za srečno življenje ne smemo imeti pričakovanj. Manj kot pričakuješ, manj stvari te razočara. V teoriji se sliši smiselno, vendar v praksi ta stvar ni tako enostavna.

Je disciplina “skrivnost” uspeha in sreče?

Avtor: Rok Čož

Vsi resnično uspešni ljudje svoj uspeh pripisujejo disciplini. Kljub temu je to še vseeno ena najmanj popularnih tematik.

Osnovna pravila komunikacije

Avtor: Rok Čož

V tem članku sem na kratko predstavil 3 osnovna pravila komunikacije, ki nam lahko ob njihovem upoštevanju pomagajo postati mojstri komuniciranja.

Kako se rešiti občutka manjvrednosti?

Avtor: Rok Čož

Kolikokrat se ti je že zgodilo, da si se počutil manjvrednega? Pa naj bo to prezentacija v službi, debata s prijatelji, družinsko kosilo ali pa sestanek s svojim šefom. Občutek manjvrednosti nam lahko povzroča ponavljajoč stres, za katerega upamo, da nam bo ob novih uspehih in pridobljenih znanjih izginil, a je kljub našim novim dosežkom še vedno tu.

Preobrazba v boljšega človeka

Avtor: Rok Čož

“Bodi kdor si in povej kar čutiš, ker tisti ki jih to moti niso pomembni, tisti ki pa so, te bodo pa sprejeli takšnega kot si.”- Bernard M. Baruch

Motivacija in njeno vzdrževanje

Avtor: Rok Čož

Vsi smo se že kdaj soočali s pomanjkanjem motivacije. Dobili smo navdih za projekt, v kateremu smo videli velik potencial za uspeh, nato smo se tega projekta lotili polni zagona, naleteli na nekaj ovir in nato kmalu projekt opustili zaradi pomanjkanja motivacije. Meni se je to zgodilo že kar dostikrat. Verjamem da se je tudi tebi.

Pomembnost vsakodnevnih aktivnosti

Avtor: Rok Čož

“Ne sodi dneva po pridelku, ki si ga požel, pač pa po semenih, ki si jih posejal.” – Robert Louis Stevenson

Če ti je Rokov blog všeč, ti bo knjiga Naslednji korak še bolj!

ponatis NK

Knjiga Naslednji korak

(33 mnenj strank)

Imaš kdaj občutek, da za vsake 3 korake naprej, narediš vsaj 2 nazaj? Odkrij kaj te drži nazaj in dvigni svoje življenje na višji nivo s knjigo Naslednji korak.

Po besedah bralca:

Knjiga je točno to, kar sem potreboval. Ena krasna iskrena brca v rit. Na to in podobne tematike v zadnjih nekaj letih kupil in prebral ogromno knjig, vendar to ni bilo to. TA KNJIGA PA JE TO TO.

Kaj lahko pričakuješ od knjige?

Brco v rit! ? Malo za hec, ampak ni daleč od resnice. Od knjige Naslednji korak lahko pričakuješ močan navdih in motivacijo za spremembo, predvsem pa razkritje lastnih omejitev, ki jih večina z izgovori vsak dan pometa pod preprogo.

Sprejmi izziv, vzemi življenje v svoje roke in se podaj na pot spremembe skozi strani knjige.

Želiš na svoj

e-mail prejemati moje nove vsebine?

Uspešno ste se prijavili na naš novičnik.